HDCVI системи за видеонаблюдение

HDCVI е технология, разработена и въведена от DAHUA през ноември 2012г. От тогава тя се превръща в стандарт за предаване на висококачествен видеосигнал, аудио и данни по коаксиален кабел на дълги разстояния. HDCVI технологията се характеризира с предаване на видео сигнала по коаксиален кабел с висока резолюция и двупосочен аудио сигнал, наблюдение в реално време без закъснения и накъсване на сигнала, дистанционен контрол на PTZ камери. Разстоянието на пренос на данни по изграденото трасе достига до 1200 метра.

През 2016г. DAHUA представи версия от тази технология HDCVI3.0, която предоставя по-висока разделителна способност /ULTRA HD и 4K/, както и идентични със IP системите функции. тази технология е съвместима с популярните платформи – HDCVI, AHD, TVI, IP и аналогови.
Това е първата технология, която реализира 4-мегапикселова резолюция по коаксиален кабел /вече се предлага и 8 мегапиксела/. Същевременно има вариант и за нощно виждане с 2 мегапиксела резолюция при 0.0008 LUX осветеност и 120 dB WDR. 

Dahua HDCVI3.0 разполага с широк спектър от интелигентни функции като детекция на лица, броене на хора, heat map, проследяване на обекти и др. Добавени са функции за подобряване на видимостта при мъгла и аларма при пренапрежение.