Hikvision или другото име на опита и качеството

Основното кредо на Hikvision е „отдаденост към успеха на своите клиенти, ориентиране към стойностното, почтеност и стремеж към съвършенство.”

Hikvision е водещ световен доставчик на иновативни продукти и решения за видеонаблюдение. Компанията  има повече от 20 хиляди служители, над 9 300 от които са инженери по R&D. Hikvision ежегодно инвестира 7-8% от годишните си приходи от продажби за научноизследователска и развойна дейност за дългосрочно реновиране на своите продукти. Hikvision създаде цялостна система за научноизследователска и развойна дейност на много нива, която включва всяка операция от научни изследвания до проектиране, разработване, тестване, техническа поддръжка и обслужване. Центърът за R&D е разположен в централата на компанията в Hangzhou, Китай, но корпорацията работи в световен мащаб, като има развойни центрове в Монреал, Канада и Силиконовата долина, Калифорния в Северна Америка, както и в Пекин, Шанхай, Чунцин и Ухан в Китай.

Hikvision бележи изключителен напредък през последните години в областта на технологиите за кодиране на аудио и видео сигнал, видео обработка на изображения и свързаното с тях съхранение на данни, както и ориентираните към бъдещето технологии като изчислителни облаци, съхранение на голям обем от данни и развитие на аналитичен софтуер. Hikvision натрупа безценен опит в посрещането на нуждите на клиентите в различни сфери, включително обществената сигурност, транспорта, образованието, здравеопазването, финансовите институции и енергетиката, както и интелигентните сгради. Компанията предлага професионални и персонализирани решения, за да отговори на разнообразните изисквания на пазара. В допълнение към индустрията за видеонаблюдение, Hikvision разшири бизнеса си в индустрията за интелигентни домашни технологии, индустриална автоматизация и автомобилна електроника – всички базирани на технологията за видео разузнаване – за изследване на каналите за поддържане на дългосрочно развитие.
Hikvision създаде една от най-големите маркетингови мрежи в бранша, състояща се от 33 регионални дъщерни дружества и 35 клона в цял Китай, осигурявайки бързи отговори на нуждите на клиентите, потребителите и партньорите. Продуктите на Hikvision обслужват разнообразен набор от вертикални пазари, обхващащи повече от 100 страни като Филаделфийския център за отдих в САЩ, пристанище Dun Laoghaire в Ирландия, проекта за безопасен град в Сеул, Южна Корея, летище Малпенса в Милано и Индийската Национална Банка.

Като най-голям производител в света на продукти в сферата на сигурността, Hikvision е пионер в иновациите в цифровата индустрия и в областта на видеонаблюдението. Според доклада на IHS, Hikvision е най-големият доставчик на оборудване за видеонаблюдение в продължение на шест последователни години (2011-2016 г.) и запазва позицията си на пазарен дял в почти всички отделни категории оборудване, включително мрежови камери, аналогови и HD камери за видеонаблюдение, DVR / NVR и видео енкодери. Компанията също така е поставена на върха на класацията в списание „Security 50“ на списание A&S през 2016г., след като се издигна от второ място през 2015г. и от трето място през 2014 г.
                                              

Акции на Hikvision се търгуват от май 2010г. като компанията е вписана в борда на малките и средни предприятия на Шенженската фондова борса.